پربحث ها
اخبار اقتصادی
جهش قیمتها در آستانه رمضان/ رونمایی از شگرد جدید تولیدکنندگان!
در حالی کمتر از یک هفته به آغاز ماه مبارک رمضان باقی مانده که تب و تاب خرید در بازار کالاهای اساسی و اقلام پرمصرف این ماه بالا گرفته و قیمت برخی کالاها هم گران شده است.
کارگرآنلاین: کمتر از یک هفته دیگر ماه مبارک رمضان آغاز میشود، ماهی که در آن خانوارهای ایرانی چه بخواهند و چه نخواهند مصرف برخی اقلام و کالاهای اساسیشان بالا میرود. همه چیز مهیای یک رونق موقتی در بازار میشود و این فروشندگان هستند که بسته به انصاف و شرایطی که برای مشتریان قرار میدهند، تلاش میکنند که از رونق بازار بهرهمند شوند. آن هم بازاری که مدتهاست در رکود به سر میبرد و به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، سبدهای کوچکتری از محصولات را روانه منازل میکند و مردم هم تا جایی که میتوانند صرفهجویی میکنند تا فاصله دخل و خرجشان، رقم بالایی نباشد.
سیر نزولی تخفیفها در بازار کالاهای اساسی
امسال هم برای سومین سال پیاپی، رکود سختی بر اقتصاد کشور حاکم است و بدنه بازار نیز از آن بینصیب نمانده است. اهالی بازار هم از کسادی کسب و کار خود ناراضی بوده و همیشه منتظر این هستند که بازار تکانی بخورد بلکه بتوانند شرایط را برای یک رونق هر چند موقتی، مهیا ببینند. حال این رونق مهیا است و ماه مبارک رمضان، خود کاتالیزوری برای سرعت بخشی به خریدها در بازار شده است. مردم خواه و ناخواه برای تامین بخشی از مایحتاج خود به فروشگاهها و مغازههای خردهفروشی مراجعه میکنند. نانواییها شلوغتر از قبل میشود و در هر گوشه و کناری از شهر، بساط فروش آش و حلیم خانگی مهیا میشود. قنادان و خشکبار فروشان هم از فضای ماه رمضان استفاده کرده و تلاش میکنند که در این ماه، تقاضای مردم را پاسخ گویند.
در این میان البته، برخی فروشگاهها نیز درصدهای تخفیف خود را کم کردهاند. برخی دیگر نیز برای جذب مشتریان، کالاهایی که برندهای جدیدی داشته یا برندهایی که محصولات جدیدی را تولید میکنند در سبدهای تخفیفی خود قرار دادهاند تا بلکه مشتری بیشتری جذب کنند و برخی دیگر هم، با پافشاری بر روی قیمت، تلاش دارند که جبران کسادی ماههای گذشته خود را از رونقی موقتی که در ماه رمضان حاکم خواهد شد، داشته باشند.
هنوز هم دولت هیچ برنامهای برای کمک به مردم و تامین بخشی از نیازهای خانوارها اعلام نکرده است، سیاستش هم این نیست که بخواهد بساط سبد کالا و ارزاق ویژه ماه مبارک رمضان را دوباره پهن کند. پس این بازار است که باید یک بار دیگر خودش فکری به حال تقاضا بکند و البته تلاش کند که بخشی از رکودی که ماههای گذشته گریبانگیرش بوده است را جبران کند. حال دیگر برخی مغازهدارها به دنبال فروش پرسود اجناسشان نیستند بلکه میگویند فقط میخواهند از شر اجناسی که ماهها است در انبارهایشان مانده است، خلاص شوند.
تخفیف کالاهای تازهوارد برای جذب مشتری
یکی از خرده فروشان کالاهای اساسی میگوید: تولیدکنندگان قیمتهایشان را با حداقل قیمت عرضه میکنند و البته برخی خردهفروشان از فضای تخفیفی که تولیدکنندگان میدهند استفاده کرده و اجناس را با سود دلخواه خود میفروشند، در نتیجه اگر هم تولیدکنندگان تخفیفی بدهند، ممکن است به دست مصرفکنندگان نرسد.
وی میافزاید: اکنون در آستانه ماه مبارک رمضان، تنها برندگان تازه وارد به بازار یا آن دسته از برندهایی که علاوه بر اجناس قبلی، جنسی جدید در حوزه مواد غذایی تولید کردهاند، قیمتها را با تخفیف مناسب عرضه میکنند، مابقی تخفیفی بین ۵ تا نهایت ۱۰ درصد دارند، بنابراین اگر قیمت یک بطری روغن مایع به عنوان مثال ۴۲۰۰ تومان باشد، آنگاه مصرف کننده تنها بین ۲۱۰ تا نهایت ۴۰۰ تومان تخفیف میگیرد که این برای مردم با توجه به هزینههایی که دارند، پولی نیست.
شگرد جدید تولیدکنندگان؛ اول افزایش قیمت، بعد تخفیف
گشت و گذاری در بازار کالاهای اساسی هم این را به خوبی نشان میدهد. در واقع مروری بر تحرکات تولیدکنندگان در بازار کالاهای اساسی نشان میدهد که آنها از چند ماه قبل، شروع به افزایش قیمتها به خصوص در حوزه کالاهای مورد نیاز خانوارهای ایرانی در ایامی همچون ماه رمضان کرده بودند تا با تخفیفی که به مناسبت این ماه ارایه میدهند، داستان را به نفع خود رقم بزنند. افزایش قیمت برنج، حبوبات و حتی قند و شکر، همین را به خوبی نشان میدهد که در گزارشات بانک مرکزی نیز به خوبی ملموس است.
به هرحال تولیدکنندگان در این سالهای رکود یاد گرفتهاند که چطور با هیجانات مردم در ایام پرمصرف بازی کنند و اتفاقا بازی را هم به نفع خود رقم زنند اما دولت هم به هرحال هیچ برنامهای برای حمایت از بنگاههای تولیدی ندارد و شاید هر تولیدکنندهای برای حفظ و بقای خود، مجبور باشد که به چنین راهکارهایی دست زند، یعنی ابتدا قیمت را بالا برد و در نهایت، تخفیفی به مشتری بدهد که هم او را وادار به خرید کالا کند و هم اینکه سودی هم خودش برده باشد.
قیمت کالاهای اساسی در بازار
برنج
بررسیهای میدانی نشان میدهد که هم اکنون قیمت هر کیسه ۱۰ کیلویی برنج پرمحصول ۷۲ هزار تومان، کیسه ۵ کیلویی برنج طارم دم سیاه ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج شیرودی ۱۰ کیلویی ۱۰۸ هزار تومان، برنج طارم فریدونکنار ۱۰ کیلویی ۱۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان است، همچنین هر کیسه ۵ کیلویی برنج هاشمی دودی ۷۲ هزار و ۵۰۰ تومان و کیسه ۱۰ کیلویی برنج رمضانی به قیمت ۱۰۸ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
حبوبات
بررسی های میدانی از بازار در آستانه ماه مبارک رمضان نشان میدهد که قیمت هر بسته لپه ۹۰۰ گرمی با ۱۰۰۰ تومان افزایش نسبت به هفتههای گذشته به ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده و هر بسته لوبیا قرمز نیز از ۸۵۰۰ تومان به ۹۹۰۰ تومان افزایش یافته است. همچنین عدس هم با ۱۰۰۰ تومان افزایش قیمت به ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان فروخته میشود و نخود هم ۹۲۰۰ تومان به فروش میرسد، در این میان هر بسته ۹۰۰ گرمی لوبیا چیتی ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان و نخود و لوبیا سفید ۹۰۰ گرمی ۸۴۰۰ تومان عرضه میشود.
روغن نباتی
قیمت هر بطری روغن مایع ۱۳۵۰ گرمی آفتابگردان ۷۴۱۰ تومان، روغن جامد ۳۸۰۰ گرمی ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان، روغن سبوس برنج دو لیتری ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان، روغن مایع ۸۱۰ گرمی آفتابگردان ۴۹۰۰ تومان، روغن کنجد ۱.۵ لیتری ۳۸ هزار تومان و روغن مایع مخلوط ۸۱۰ گرمی نیز ۴۰۵۰ تومان نیز در بازار به فروش میرسد
گوشت قرمز
بررسیهای میدانی نشان میدهد قیمت هر بسته دو کیلوگرمی ران گوساله ۶۷ هزار و ۸۳۰ تومان، گردن گوساله یک کیلویی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان، چرخ کرده گوساله یک کیلویی ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان، خورشتی گوساله ۸۰۰ گرمی ۳۰ هزار و ۹۰۰ تومان و ران گوسفندی ۸۰۰ گرمی ۴۲ هزار و ۹۱۰ تومان است. همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت آبگوشتی گوسفندی ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان، فیله گوسفند ۶۶ هزار و ۷۲۰ تومان، ماهیچه گوسفندی ۳۹ هزار و ۹۰۰ تومان است.
مرغ
قیمت هر بسته ۱۸۰۰ گرمی ران و سینه مرغ با ۲ هزار و ۲۰۰ تومان افزایش به ۱۸ هزار و ۵۲۰ تومان رسیده است، همچنین قیمت هر کیلوگرم فیله مرغ ۹۰۰ گرمی نیز با ۲ هزار تومان افزایش قیمت نسبت به هفتههای قبل از ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان به ۱۵ هزار و ۵۷۰ تومان رسیده است، جوجه کباب بیاستخوان ۱۴۴۵۰ تومان و مغز ران ۱۸۰۰ گرمی نیز با ۲ هزار و ۱۰۰ تومان افزایش از ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان به ۲۰ هزار و ۲۰۰ تومان است.
تخممرغ
بر اساس گزارشهای میدانی از بازار قیمت هر بسته ۳۰ عدد تخممرغ ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان و هر بسته شش عددی ۳۲۰۰ تومان است.
پنیر
قیمت هر بسته ۴۰۰ گرمی پنیر خامهای ۶۵۰۰ تومان، پنیر پاستوریزه فتا ۳۰۰ گرمی ۳۶۰۰ گرمی، پنیر تازه محلی ۵۰۰ گرمی ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان و پنیر گوسفندی تبریزی لیقوان ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.
ماست
قیمت هر ماست ۱۵۰۰ گرمی پروبیوتیک با ۱.۵ درصد چربی ۵۳۵۰ تومان، ماست ۱۴۰۰ گرمی ۶ درصد چربی ۵۵۰۰ تومان، ماست سون ۲۲۰۰ گرمی ۵ درصد چربی ۸۵۰۰ تومان و ماست خیار ۷۵۰ گرمی ۴۰۵۰ تومان است.
شیر
بر اساس گزارش میدانی خبرنگار مهر قیمت هر بطری ۲.۱ درصد چربی و ۹۴۶ سیسی ۲۴۰۰ تومان، شیر تتراپک ۱۲۵ سیسی با ۱.۵ درصد چربی ۶۰۰ تومان، شیر پاستوریزه ۹۰۰ گرمی با ۳ درصد چربی ۲۳۰۰ تومان و شیر نایلونی ۸۵۰ سیسی با ۲.۵ درصد چربی ۱۵۰۰ تومان است.
قند و شکر
قیمت هر بسته شکر ۹۰۰ گرمی با برندهای مختلف بین ۲۴۰۰ تومان تا ۳۳۰۰ تومان در نوسان است ضمن اینکه قند شکسته ۷۰۰ گرمی نیز ۳۶۰۰ تومان به فروش میرسد.
مهر
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
نظر خود را ثبت کنید